ANGST

Soms kan een kind een onverklaarbare weerstand voelen voor bepaalde situaties, bijvoorbeeld een nieuwe school of de tandarts. Maar ook angst voor honden, katten of vogels komt vaak voor. Het kan soms leiden tot het vermijden van situaties, als een kind besluit niet meer bij iemand te spelen die een hond heeft. Of soms leidt het tot gevaarlijke situaties, wanneer een kind het stuur van de fiets plots omgooit bij het zien van een hond op straat. Samen met je kind ga ik op zoek naar de oplossing: wat heeft hij nodig om niet meer bang te zijn?  

“Lieve Marlies, hierbij wil ik je even zeggen dat je mijn dochter goed geholpen hebt. Je hebt van een bang meisje een leuke tiener weten te maken. Je stelt kinderen op hun gemak en gaat ongedwongen met ze aan het werk. Mijn dochter vond de gesprekken met jou heerlijk en heeft er veel aan gehad. Heel hartelijk dank hiervoor.”

HS

”Onze 10-jarige zoon had al een tijd last van slaapproblemen vanwege angsten. Hij durfde niet in zijn eigen bed te slapen. Hoezeer wij ook probeerden om zijn angsten weg te nemen, het lukte maar niet. Op aanraden van onze huisarts is hij met Marlies in aanraking gekomen. Onze zoon voelde zich vanaf het eerste gesprek op zijn gemak bij Marlies. Zij is een gepassioneerde kindercoach die kennelijk de juiste snaren bij kinderen weet te raken. Al na het eerste gesprek ging het slapen beter en na een week of zes (en evenzoveel gesprekken later) was het probleem verholpen. Hij ligt nu heerlijk relaxed in zijn eigen bed te slapen. Wij vonden het echt verrassend om te zien hoe snel Marlies dit “voor elkaar heeft gekregen”

MS

Ons zoontje van 6 is gebeten door een hond, zomaar ineens toen hij buiten aan het spelen was. De school is zo dichtbij ons huis, maar als hij een hond zag op weg naar school rende hij gelijk weer terug. Na een paar sessies bij Marlies heeft hij zijn angst ‘weggemaakt’, zoals hij zelf zei. Hij speelt weer op straat en ook al komen er honden voorbij, hij heeft er geen angst meer voor. Hij heeft ze zelfs weer geaaid!

SB

"Na een paar sessies bij Marlies
heeft hij zijn angst 'weggemaakt'."

Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.