PESTEN OP SCHOOL

Iedere school heeft een aanpak om pesten tegen te gaan. Er worden afspraken gemaakt en veelal ook aanvullende trainingen gegeven. Toch komt het voor dat een kind gepest wordt. Dat kan variëren van iemand uitlachen en buitensluiten tot echt duwen en slaan. Je kind kan in dat geval wel wat hulp gebruiken. Van jou als ouder, van de leerkracht maar ook door in te zetten op zijn weerbaarheid. Want dat geeft je kind weer het gevoel dat hij er ook bij hoort!

“Al een hele tijd ging onze dochter met tegenzin naar school. Ze wilde niet en bijna iedere dag was het een drama om haar in de klas te krijgen. Ook het slapen ’s avonds begon problemen te geven. Als moeder werd ik er moedeloos van. We hoorden van IRIS Kindercaching en hebben een afspraak gemaakt. Na een aantal keren kan ik zeggen dat het beter gaat met onze dochter. Naar school gaan gaat goed, ze zegt nog wel elke ochtend dat ze niet naar school wil maar ze huilt niet en gaat iets vrolijker naar binnen. En ik hoef niet meer mee tot in de klas. Ze heeft ook al een paar keer bij iemand gespeeld en dat ging ook goed en ze vond het leuk! Marlies, nogmaals bedankt voor je hulp. Ze vond het leuk bij jou en we hebben zeker wat aan je tips en gesprekjes gehad.”

CV

“We hebben het gevoel dat hij beter in zijn vel zit. Hij komt niet meer huilend uit school. Wordt denk ik minder gepest. We willen je eerst hartelijk bedanken voor de sessies met onze zoon en de goede tips die je hebt gegeven.”

AA

“Onze dochter van nu 11 jaar is gepest op school. We zijn daarachter gekomen doordat ze ziek werd. Ze was een binnenvettertje en bang dat ze een ander snel tot last was. Uiteindelijk werd ze ziek. Als ouder doet dit zoveel met je als je je kind ziet “wegglijden” van een vrolijke meid naar een stil en teruggetrokken meisje. We hebben contact opgenomen met Marlies. Ze zag Marlies, zoals ze zelf zei, als een levend dagboek. De discretie van Marlies sprak onze dochter ook erg aan. Ze had vertrouwen in haar. Nu zijn we alweer een hele tijd verder. Ze gaat nu de confrontaties niet uit de weg. Ze wil problemen gelijk uitgepraat hebben en we merken aan haar dat ze zich hier heel goed bij voelt. We hebben ons vrolijke meissie weer terug!!”

IR

"Marlies geeft je kind
erg veel vertrouwen!"

VOL HOOFD OP SCHOOL

Op school, thuis, bij de sport… overal moeten kinderen geconcentreerd luisteren zodat ze weten wat er van hun verwacht wordt. Voor sommige kinderen een enorme opgave. Ze klagen over een vol hoofd en zijn snel afgeleid. Schoolprestaties kunnen achterblijven, terwijl er geen zichtbare aanleiding voor is. Thuis barst vaak de bom; ze kunnen ontzettend boos worden om niks, schreeuwen of juist in zichzelf gekeerd zijn. Hoe fijn is het dan dat het hoofd van je kind ‘opgeruimd’ kan worden, zodat er weer ruimte en overzicht komt.

Ik vond het heel leuk en we gingen allemaal tekenen en knutselen. En Marlies was altijd heel aardig en ik kon alles wel aan haar vertellen. Ze gaf me een fijn gevoel, en legde me altijd heel veel uit en ik kon ook met haar lachen en soms was het heel serieus. En ze lette NIET op spellings fouten. Hoe je het ook schreef ze vond het altijd goed!! Ik vond het altijd leuk om naar haar toe te gaan, maar soms ook héél spannend. Ze is heel lief en vrolijk.”

SB

“Onze zoon van 11 jaar had moeite met concentreren op school, hij was snel afgeleid. We hebben hiervoor de hulp gevraagd van Marlies. Met veel rust, enthousiasme en vertrouwen is het haar gelukt zijn “hoofd op te ruimen” en dus ruimte te creëren in zijn hoofd. Ons kind is nu minder snel afgeleid, waardoor hij zich beter kan concentreren in de klas. Het gaf hem een opgelucht gevoel en vooral vertrouwen in zichzelf. Alle last die hij heeft gevoeld op zijn schouders is verdwenen. Marlies geeft je kind erg veel vertrouwen. Met veel fantasie wordt de oplossing aangepakt, waardoor het kind in zijn eigen belevingswereld wordt geholpen.”

SL

“Het was een gezellige en heel aardige mevrouw. Ik was er omdat ik moeite had met concentratie. Ze heeft me geholpen dat het steeds beter gaat. Het was ook heel gezellig. Want je kon er mee lachen en grapjes maken.”

NL
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.